O-five

O-Five 2021 – BEDANKT!

1 WEEK – 600K – 5 PROVINCIES

Op zondag 1 augustus 2021 ben ik gestart met mijn loopavontuur aan de Koninklijke Gaanderijen in Oostende voor een tocht van 600km door de 5 Vlaamse provincies om dan een week later, op zaterdag 7 augustus 2021, opnieuw aan te komen aan de Koninklijke Gaanderijen. Het doel was om dagelijks ongeveer 86km te lopen onder begeleiding van 4 vrienden:  David (camper & organisator project), Edwin (fietser), Vinnie (fietser & begeleider project) en mijn verloofde Karen (liefde & liefde).

Om ons team extra te ondersteunen zullen we per provincie een ambassadeur én een influencer aanduiden die jullie warm kan maken om een stukje mee te lopen. Ondertussen hebben we 5 mooie persoonlijkheden gevonden: Tom Waes, Wim Opbrouck, Linde Merckpoel, Ish Ait Hamou en Joke Emmers.

      

 

               

GOED DOEL

We gaan met dit project geld in het laadje brengen voor OverKop. 

Overkop is een initiatief dat psychologische hulp voor jongeren toegankelijker maakt. Heel wat jongeren zijn in deze coronatijden immers in een isoloment terecht gekomen en weten niet hoe daar mee om te gaan. Sommige noodkreten gaan door merg en been. De wachtlijsten bij psyochologen zijn enorm. Ik wil graag samen met jullie steun deze jongeren opnieuw hoop geven.

INFECTIE EN EEN ONTSTEKING

Voor het eerst in mijn 13-jarig loopleven ben ik geconfronteerd geweest met een ernstige blessure waardoor ik op dag 3 van het project de strijd heb moeten staken. Op dag 1 heb ik de tocht van Oostende naar Gent goed afgewerkt (92km), maar tijdens de kiné behandeling ‘s avonds was er een alarmsignaal: vochtophoping bij de tibialis posterior en anterior. Gestart op dag 2 vanuit Gent naar Mechelen (87km) en gelopen met pijn. Houdbaar, maar niet aangenaam. Mijn kiné maakte me toen duidelijk dat het kantje boordje zou worden voor dag 3 en zijn woorden werden waarheid. Naast een ontsteking (Tenosynovitis) kwam er nog een infectie bij (Cellulitis) door een ontstoken haarvatje. Jawel, waar haal je het. Opgenomen in het ziekenhuis, einde van mijn loopavontuur en de keuze tussen een nachtje aan een baxter of 14 dagen antibiotica. VOor het project gekozen voor de laatste optie en de tocht verder gezet met mijn team, maar dan vanop de fiets.

Hier heb ik geen 15 maanden voor getraind met een gemiddelde van 450km per maand (totaal van 6.750km). Maar het lichaam is geen exacte wetenschap. Zelf #overkop gaan stond in geen enkel mogelijk scenario, maar dan moet je de knop omdraaien en je tocht verder zetten voor het goede doel. Dit project is dan ook groter dan mezelf. Ook in het leven is enige weerbaarheid en flexibiliteit vereist. Dit geldt zowel in het gezin als bij het uitoefenen van je zelfstandige activiteit. Bijsturen waar nodig, keuzes durven maken en het kopje niet laten hangen. Ingrediënten die nodig zijn om je doel te halen!

BEDANKT

De zanger is een groep. Bij mijn project krijg ik niet enkel de onvoorwaardelijke steun van het thuisfront en de beste vrienden (David, Edwin & Vinnie), maar ook van de volgende 3 partners:

  1. Xerius – Ondernemingsloket en Sociaal verzekeringsfonds. Een onmisbare partner bij de opstart als zelfstandige.
  2. Runners Lab – Persoonlijk en wetenschappelijk schoenadvies op maat. Een onmisbare partner bij het kiezen van de juiste loopschoenen.
  3. 6dsportsnutrition – Sportvoeding voor elke type sporter (wetenschappelijk onderbouwd). Een onmisbare partner als je meer wil halen uit je sport.
  4. Visma / Yuki – Cloud boekhoudsoftware voor accountants én ondernemers.
  5. Asicsfrontrunner – mensen aanmoedigen om in beweging te komen (‘Mens sana in corpore sano’)

Ik wil dan ook graag iedereen bedanken die mijn project heeft gesteund door een centje te storten of zelf mee te lopen (ongeveer 200 meelopers, geweldig toch). Dankzij jullie hebben we een bedrag van 7.000 euro kunnen ophalen voor Overkop!!

2022

Samen met de partners en medewerkers gaan we kijken of een 2e editie mogelijk is in 2022. Maar eerst gaan we ervoor zorgen dat we opnieuw 100% fit zijn.

More to be announced!!

 

back to home