O-five

O-Five 2021

5 PROVINCIES – 5 VRIENDEN – 1 WEEK – 600K

Op zondag 1 augustus 2021 start ik met mijn loopavontuur aan de Koninklijke Gaanderijen in Oostende voor een tocht van 600km door de 5 Vlaamse provincies om dan een week later, op zaterdag 7 augustus 2021, opnieuw aan te komen aan de Koninklijke Gaanderijen. Ik zal dagelijks 86km lopen onder begeleiding van 4 vrienden:  David (camper & organisator project), Edwin (fietser), Vinnie (fietser & begeleider project) en mijn verloofde Karen (liefde & liefde). Iedere avond gaan we overnachten op een unieke locatie. Het wordt een onvergetelijke week doorheen Vlaanderen met ons 5.

Om ons team extra te ondersteunen zullen we per provincie een ambassadeur én een influencer aanduiden die jullie warm kan maken om een stukje mee te lopen. Ondertussen hebben we reeds één mooie ambassadeur gevonden, Ish Ait Hamou (danser, choreograaf, auteur maar ook een loper) en vijf geweldige influencers: Louise Delputte (blogster, influencer en gepassioneerd loopster), Adinda Vetsuypens (BK 100km, WR 100km op de loopband en ultrarunner pur sang), Manuela Soccol (2x winnares 20K van Brussel, deelname Olympische Spelen in Rio en topatlete), Glen Van Den Bulcke (zelfstandige zaak in Leuven en coach in bijberoep) en Sofie Goos (ex-triatlete met mooie overwiningen en 5 deelnames aan de Ironman in Hawaï).

             

EN JIJ KAN ER ZELF OOK BIJ ZIJN!

Jawel. Ik onderneem deze tocht dus niet alleen, maar reken ook op jullie steun en eigen motivatie. Er zijn 2 manieren om zelf mee te lopen of wandelen op mijn tocht door de 5 Vlaamse provincies:

  1. Je eigen Big Five: je vormt je eigen groepje en loopt of wandelt een dag met mij mee. Iemand loopt (of wandelt) 30K, 21K, 15K, 10K en 10K. Maak een originele naam voor jullie team en spreek duidelijk af wie welke afstand zal lopen. Het tempo is niet belangrijk, enkel aankomen telt.
  2. Je loopt individueel: je kan zelf bepalen, waar, wanneer en hoeveel kilometer je wenst mee te lopen of wandelen. Het dient wel minstens 5K te zijn.

Indien volgend jaar in de zomervakantie duidelijk mocht worden dat er nog bepaalde beperkende maatregelen worden opgelegd door de overheid, dan kijken we in welke mate er virtueel kan worden meegelopen of mee gewandeld. Ik zal hierover tijdig communiceren via mijn site en de sociale media. Vanaf 30 maart 2021 worden de inschrijvingen geopend #staytuned

GOED DOEL

Meer info volgt!

PARTNERS

De zanger is een groep. Bij mijn project krijg ik niet enkel de onvoorwaardelijke steun van het thuisfront en de beste vrienden, maar ook van de volgende 3 partners:

  1. Xerius – Ondernemingsloket en Sociaal verzekeringsfonds. Een onmisbare partner bij de opstart als zelfstandige.
  2. Runners Lab – Persoonlijk en wetenschappelijk schoenadvies op maat. Een onmisbare partner bij het kiezen van de juiste loopschoenen.
  3. 6dsportsnutrition – Sportvoeding voor elke type sporter (wetenschappelijk onderbouwd). Een onmisbare partner als je meer wil halen uit je sport.

MIJN VOORBEREIDING

Ik ben op 1 mei 2020 gestart met als doel om iedere maand tot de start van het project, dus 15 maanden, minstens 400km per maand te lopen. Dit om mijn belastbaarheid en mentale weerbaarheid te vergroten.
Het doel is om voor de start op 1 augustus 2021 minstens 6.000 voorbereidende kilometers te hebben gelopen. Hierbij de teller tot op vandaag:

2020
Mei – 427K // Juni – 404K // Juli – 424K // Augustus – 439K // September – 400K // Oktober – 414K // November – 440K // December – 438K.
Done: 3.386K / 6.000 K. Still to run: 2.614K.

2021
Januari – 440K – Februari – 432K

SOCIALE MEDIA

Jullie kunnen mij volgen via Fb en Insta onder de naam ‘The Big Five 2021’.
Maar het is belangrijk dat ook jullie delen hoe de voorbereiding verloopt. Post gerust af en toe zelf een berichtje of foto en gebruik de #thebigfive.

De trein is vertrokken. De komende weken/maanden volgt nog meer info, dus #staytuned en #keepmoving.

Vele groetjes,
Olivier

 

 

back to home