Deel je passie

In september 2011 kwam ik op het idee om mijn passie te delen met mensen van mijn dorp. Na een klein artikel in de regionale pers werd een bus gevuld met enthousiaste lopers uit Zomergem die zouden deelnemen aan de marathon van Rotterdam. De trein was vertrokken. Een jaar later ging ik nog een stapje verder. Ik vroeg enkele van mijn beste vrienden om een eigen loopclub op te richten: WE.ALL.LOVE.RUNNING.

Tot op vandaag zijn de nieuwe projecten blijven komen. De voorbije jaren hebben we met onze groep ieder jaar een grote marathon gelopen (Barcelona, Parijs, Bonn, Wenen, Luxemburg, Valencia en Amsterdam). We hebben 5x onze eigen jogging georganiseerd waarbij het deelnemersveld ieder jaar groter werd. In de lente van 2018 kwam ik op het idee om mensen aan te zetten om te bewegen door in de maand april 100km te lopen of wandelen, alleen of met het gezin. Ik zag de #challenge100 als een nieuwe start-to-run. In het eerste jaar hebben zich meer dan 5.500 gezinnen aangesloten bij deze challenge, naast de vele verenigingen, bedrijven en loopclubs die aansloten. Het werd voor mezelf te veel en dus heb ik het project afgestaan aan een grotere speler om het verder uit te werken. Helaas heeft Corona hier roet in het eten gegooid en kijken we nog of en hoe we met deze #challenge100 verder kunnen.

Mijn laatste project was O-Five (zie boven).

De rode lijn in mijn initiatieven en projecten is om mensen samen te brengen en te laten bewegen. Ik voel me beter als ik kan lopen en mijn doel is om andere mensen hetzelfde gevoel te geven. Ik ben ervan overtuigd dat bewegen resulteert in een beter leven, fysiek en mentaal. Als ik hierbij een klein steentje kan bijdragen, dan is mijn doel geslaagd.

In de pers

Runners World
running.be
Runners World – Column 1
Runners World – Column 2
Runners World – Column 3
Runners World – Column 4
Running.be – Overkop

 

back to home