Deel je passie

In september 2011 kwam ik op het idee om mijn passie te delen met mensen van mijn dorp. Na een klein artikel in de regionale pers werd een bus gevuld met enthousiaste lopers uit Zomergem die zouden deelnemen aan de marathon van Rotterdam. De trein was vertrokken. Een jaar later ging ik nog een stapje verder. Ik vroeg enkele van mijn beste vrienden om een eigen loopclub op te richten: WE.ALL.LOVE.RUNNING.

Tot op vandaag lopen we nog steeds elk jaar een marathon. Na Rotterdam kwamen Barcelona, Parijs, Bonn, Wenen, Luxemburg, Valencia en Amsterdam. Voor 2020 stond de marathon van Düsseldorf op de kalender, maar door Covid-19 werd het niks. Het zijn geen makkelijke tijden om sportieve plannen te maken op korte termijn, maar dat mag ons niet tegenhouden om te blijven bewegen #keepmoving. Ook onze jaarlijkse Zomergem Run viel dit jaar in het water. Maar noteer alvast 15 augustus 2021 in jullie agenda. Volgend jaar staan we er terug met nog meer goesting. Voor meer info www.weallloverunning.be

Naast de loopplannen met de vrienden kwam ik in de lente van 2018 op een nieuw idee, de #challenge100. Na de Tournée Minérale leek het me leuk om de goede voornemens verder te trekken en een soort start-to-run 2.0 in het leven te roepen. Het doel is om tijdens de maand april 100km te lopen of wandelen, alleen of met het gezin. Het is geen competitie, maar wel een manier om mensen aan te zetten om te bewegen en op die manier bewuster en gezonder te leven. En ook hier kwam Corona langs. We kijken hoe we onze #challenge100 volgend jaar kunnen inplannen.

In de pers

Runners World
running.be

back to home